Kaliumhydroxide

Zuurteregelaar en anti-klontermiddel. Kaliumhydroxide is zeer corrosief voor de huid en de ogen. Corrosief is een materie-eigenschap en betekent dat een stof andere stoffen waarmee hij in contact komt kan vernietigen of onherstelbaar beschadigen. In geval van contact met weefsel zoals de huid veroorzaakt een dergelijke stof brandwonden. Ook inademen van een corrosieve stof kan gevaarlijk zijn. Het woord corrosief is afgeleid van het Latijnse werkwoord corrodere, wat bijten betekent. Dit benadrukt de manier waarop corrosieve stoffen zich een weg door andere stoffen lijken te bijten, alhoewel deze verklaring niet helemaal juist is. Een lage concentratie van een corrosieve stof heeft vaak irritatie tot gevolg.
Corrosieve stoffen zijn anders dan giftige stoffen qua werking. Corrosieve stoffen hebben directe gevolgen indien ze in contact komen met weefsel, terwijl bij giftige stoffen het effect vaak even op zich laat wachten.

Het boekje “Wat zit er in uw eten?” adviseert dit middel te vermijden en vermeldt dat het onder andere gebruikt wordt om bij kalveren de groei van de hoorns te remmen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.