Thiomersal

Hulpstof (conserveringsmiddel) en adjuvans. Neurotoxine die sterke ontstekingsreacties oproept. Thiomersal valt in het lichaam uiteen in ethylkwik en thiosalicylaat.
Ethylkwik zou volgens de FDA (Food & Drug Administration) niet schadelijk zijn in tegenstelling tot methylkwik, aangetroffen in sommige vissoorten. Ethylkwik zou een halfwaardetijd hebben van 7 dagen terwijl methylkwik een halfwaardetijd kent van 50 dagen. Een recente studie echter (gepubliceerd januari 2017), uitgevoerd door 2 medewerkers van de FDA, toont het tegendeel aan. Ethylkwik zou juist schadelijker zijn voor het lichaam dan methylkwik. Het verlaat het lichaam helemaal niet sneller maar het neemt een voor het lichaam zeer toxische vorm aan. Omdat vaccins direct in de bloedbaan worden gespoten, wordt de kwikwerende barrière van het darmslijmvlies overgeslagen. Ethylkwik kan zo ongestoord via de bloedbaan door de rest van het lichaam worden verspreid en daar zijn schadelijke werking uitoefenen.

Plaatsen waarvan is aangetoond dat kwik zich ophoopt en zijn schadelijke werking uitoefent zijn de hersenen, zenuwen, rode bloedcellen, gewrichten, lever, (bij)nieren, milt, schildklier, de foetus en moedermelk. Kwik is neuro- en nefrotoxisch (schadelijk voor hersenen, zenuwen en nieren) en kan diverse biochemische en immunologische processen verstoren. Kwik verandert net als aluminium de celmembraanpermeabiliteit (leaky celmembraan). Zo maakt kwik de bloed-hersenbarrière meer permeabel, waardoor alle toxines gemakkelijker vanuit het bloed de hersenen binnen kunnen dringen om daar hun schadelijke effecten uit te oefenen.

Dr. Hugh Fudenberg, immunogeneticus, stelt in zijn onderzoek tussen 1970 en 1980 dat als een persoon vijf achtereenvolgende griepprikken heeft gekregen in deze periode van onderzoek, de kans op het verkrijgen van Alzheimer met een factor TIEN is toegenomen, vergeleken met het krijgen van tweemaal of helemaal geen griepprik. Dokter Fudenberg verklaart dat dit komt door de aanwezigheid van kwik en aluminium in de griepprik. Het geleidelijk toenemen van de hoeveelheid kwik en aluminium in de hersenen veroorzaakt cognitieve dysfunctie.

In een griepprik zat tot een aantal jaren terug ongeveer 25 microgram kwik, 1 microgram staat te boek als giftig.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.